Örö Linnakesaari suuri menestys.

Vuonna 2015 saarella kävi 26.000 turistia ja ylitti se kaikki odotukset. Nyt odotamme lisää matkailjoita ja paljon uusia palveluita on tarjolla. Uusi hotelli ja rantasauna valmistui 2016 alussa. 

Örö on Kemiönsaaren kunnassa Hiittisten lounaispuolella sijaitseva linnakesaari, joka aiemmin kuului Hiittisten ja myöhemmin Dragsfjärdin kuntaan. Saari on ollut sotilaskäytössä Venäjän vallan ajasta lähtien.

Örö kuului niin sanottuun Pietari Suuren merilinnoitukseen. Linnoittaminen tehtiin pääosin ennen ensimmäistä maailmansotaa. Saarella oli raskas ja järeä patteri. Itsenäisyyden alusta saari on ollut osa Suomen meripuolustusta. Linnake osallistui sodan aikana taisteluun Bengtskäristä sekä tykkitulella että lähettämällä miehiä Bengtskäriin. Örössä on annettu varusmieskoulutusta, mutta Suomen puolustusvoimien toiminta Örössä loppui pääosin vuonna 2005 ja saari on nykyisin Metsähallituksen hallinnassa. Örön varuskuntaan kuului muun muassa rannikkosotilaskoti sekä upseerikerho.

Operoimme 2015 Örön saarelle 

Kasnäsista Örön saarelle matka kestää noin 15 minuuttia ja on unohtumaton elämys. Matka taittuu suojaisia sisäväyliä pitkin joten kelivarauksia ei tarvita.

Kasnäs-Örö 12 hlö 600 € 

Öröstä voit myös käydä Bengtskärissä vieraillessasi Örössä, matka-aika noin 15-20 min

Kysy lisää

VAKIOVUORO KESÄKUU-HEINÄKUU

RIB retki Örön saarelle Isolla kumiveneellä vauhdikkaasti Örön linnakesaarelle tutustumaan nähtävyyksiin pariksi tunniksi ja kuljetus takaisin. Matka toteutuu kun kuusi paikkaa on varattu.

Lähtö: 11:30 Kasnäsin kaupan laiturin ja  yhteysaluslaiturin vierestä, opastus veneessä. Mukaan mahtuu 12 ensimmäistä. Matka tehdään kun on kuusi ilmoittautunutta. Ei liikuntarajoitteisille. Paluumatka: 14:00 Örö


RIB utfärd till ön Örö Snabbt till Örö fort med en stor gummibåt. Bekanta dig med sevärdheter och sedan tillbaka. Resan kräver minimi 6 reservationsplatser.

Avfärd: 11:30 Kasnäs butikens brygga bredvid förbindelsebåtsbrygga,  guidning i båten.Det ryms 12 först anmälda med. Minimum är sex anmälda. Ej för funktionshindrad.Retur: 14:00 Örö


RIB trip to Örö island With a big fast inflated boat to Örö fortification. A couple of hours sightseeing and then back.

Departure: at 14:00 Kasnäs shop pier besides the large piers, guidance at the boat.We take 12 first reservations. We make the trip when six reservations. Not for handicapped persons.journey back: 14:00 Örö

Hinta / pris / price : 50,-€/henk./pers.Perjantaisin / på fredagar / at fridays : 3.6. - 29.7. 2016 klo / kl / at 11:30

 

OSTA LIPPU MATKALLE

 

 


 

Kuvat: Jarmo Nieminen